Z wykształcenia jestem magistrem inżynierem kierunku „Technologia Żywności i Żywienie Człowieka” oraz specjalizacji „Zarządzanie jakością i towaroznawstwo”.
Interesuje mnie tematyka dotycząca żywności i szczęśliwie złożyło się iż wyuczony zawód mogłam wykonywać w praktyce. Pracowałam jako Specjalista ds. Jakości w centralach sieci dwóch różnych marketów a następnie w zakładzie produkcji spożywczej. Każdorazowo w zakresie moich obowiązków znajdowało się tworzenie treści etykiet produktów spożywczych z uwzględnieniem wymagań prawa żywnościowego, w tym weryfikacja wykazu składników różnorodnych kategorii produktów spożywczych.
Zagadnienia związane z dietą bezglutenową są mi znane od dzieciństwa a sama jestem jej praktykiem od 2018 r. Miałam okazję obserwować jak oferta asortymentu bez glutenu zmieniała się na przestrzeni lat – od wafelka ryżowego zamiast chleba kiedyś, do szerokiej gamy jakościowo lepszych lub mniej artykułów bezglutenowych obecnie.
Moim celem jest selekcja dostępnych produktów by oddać w Wasze ręce te pozbawione chemicznych dodatków i jednocześnie wnoszące jak najwięcej witamin i minerałów.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą,
Monika Perlejewska