Mąki ryżowe bezglutenowe
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Ze względu na neutralny smak i zapach mąka ryżowa ma szerokie zastosowanie – świetnie sprawdza się jako składnik słodkich oraz wytrawnych dań. Można spotkać ją w dwóch wersjach: ze zmielonego białego lub brązowego ryżu. Oba rodzaje mąki są bezglutenowe i mają wartościowy skład – szczególnie pełnoziarnista, która zawiera m.in. w witaminy z grupy B. Dzięki temu masz pewność, że warto włączyć je do diety. Jeśli szukasz smacznej, uniwersalnej i zdrowej alternatywy dla produktów pszennych, mąka ryżowa bezglutenowa to doskonały wybór!
- Brak w magazynie
- Brak w magazynie
Mąka ryżowa – dlaczego warto po nią sięgać?
Mąka ryżowa zawiera błonnik, a także witaminy i minerały. Należą do nich m.in. fosfor, magnez, żelazo i cynk. Warto po nią sięgać, jeśli zależy Ci na obecności tych elementów w diecie.
Mąka ryżowa biała oraz pełnoziarnista nie zawierają glutenu. Oznacza to, że nadają się do spożywania przez osoby z celiakią czy nietolerancją glutenu. Warto także sięgać po nią w celu urozmaicenia posiłków. Jeśli szukasz mąki ryżowej w 100% wolnej od glutenu, nasz sklep ze zdrową żywnością to właściwe miejsce na zakupy – oferowane produkty są oznaczone symbolem przekreślonego kłosa.
Mąka ryżowa bezglutenowa – zastosowanie
Bezglutenowa mąka ryżowa ma wiele zastosowań. Wykorzystasz ją do przygotowania słodkości:
- ciast,
- naleśników,
- gofrów,
- muffinek.
Warto także włączyć ją do wytrawnych dań: pizzy czy pierogów. Mąka ryżowa bio sprawdzi się w roli panierki, np. do owoców morza, takich jak kalmary. Jest również składnikiem mieszanek, z których wyrabia się pieczywo bezglutenowe.
Gotuj bez glutenu i bez wyrzeczeń z Naturalnymi Składnikami!
Unikasz glutenu i szukasz zdrowych produktów z dobrym składem? Mąka ryżowa to nie wszystko, co oferuje nasz sklep. W asortymencie posiadamy też następujące mąki bezglutenowe:
oraz szereg innych produktów, takich jak kasze bezglutenowe i ryż. Zapraszamy do zakupów!