Mąki owsiane bezglutenowe
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Chcesz przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki, ale unikasz glutenu? To żadne ograniczenie! Wystarczy, że w Twojej kuchni pojawi się mąka owsiana, a z łatwością przygotujesz wiele pysznych dań: chlebek bananowy, śniadaniowe placuszki, ciastka czy naleśniki. Wykorzystasz ją także do przyrządzania wytrawnych posiłków. Mąka owsiana bezglutenowa ma szereg zastosowań, a do tego jest zdrowa: bogata w błonnik, witaminy oraz minerały. Zachęcamy do zakupów!
- Brak w magazynie
- Brak w magazynie
Mąka owsiana – właściwości
Podobnie jak inne mąki bezglutenowe z naszej oferty, mąka owsiana wykazuje wiele korzystnych dla zdrowia właściwości. Zawiera dużo białka oraz błonnika, który pozytywnie wpływa na organizm, wspiera pracę jelit oraz odchudzanie. Jest też bogata w witaminy z grupy B oraz minerały, takie jak cynk, magnez i żelazo. Mąka bezglutenowa owsiana bez wątpienia jest więc zdrowym, wartościowym produktem i świetnym zamiennikiem mąki pszennej. Warto po nią sięgać nie tylko na diecie bezglutenowej.
Mąka owsiana bezglutenowa – do czego ją dodać?
Mąka owsiana nadaje się do wypieku chleba, również w słodkiej, bananowej wersji. Znajdziesz ją w przepisach na ciasta (np. czekoladowe lub kruche z owocami), batoniki i ciastka owsiane, naleśniki, racuchy i inne słodkości. Mąkę owsianą można także dodawać do wytrawnych potraw: pizzy czy pierogów. Dzięki niej przygotujesz zdrowsze wersje tradycyjnych dań, zagęścisz sosy oraz zupy.
Ze względu na swoje właściwości bezglutenowa mąka owsiana jest składnikiem wielu mieszanek, z których wypieka się pieczywo bezglutenowe czy gofry.
Zamów mąkę owsianą i inne bezglutenowe produkty w jednym miejscu!
Mąka owsiana to niejedyny produkt, który oferuje nasz sklep. W ofercie dostępne są także:
- mąki ryżowe,
- mąki migdałowe,
- mąki z kasztanów jadalnych,
- mąki kokosowe,
- mąki kukurydziane,
- kasze bezglutenowe i ryż,
- skrobia
i wiele więcej! Jako sklep ze zdrową żywnością gwarantujemy czysty, naturalny skład artykułów, pozbawiony sztucznych substancji.